Szolgáltatások, hogy a legjobb REACH stratégiát tudjuk kiválasztani az Ön cégének, és így időt és pénzt spóroljon cégének!


Iratkozzon fel hírlevelemre és máris olvashatja a tanácsokat!
Készpénzt és időt érő tanácsok a REACH-csel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!

Feliratkozom a hírlevélre!

Nagyon sok mindenben tudok segíteni!Árucikkek gyártóinak REACH feladatai

Jelöltlistás anyagok analitikai vizsgálata árucikkekben


A REACH szerint csak végső megoldásként javasolt analitikai vizsgálatot végeztetni a célból, hogy megállapítsuk, hogy az adott árucikkben van –e jelöltlistás vegyi anyag.


A szolgáltatás tartalmazza a következőket:reach szolgáltatásHa nem sikerült összegyűjteni a beszállítóktól a kért információkat, végső megoldásként egy analitikai vizsgálatot csináltatok arról, hogy van –e jelöltlistás vegyi anyag az adott árucikkben.
reach szolgáltatásSegítek kiválasztani a megfelelő laboratóriumot az árucikk elemzésére.
reach szolgáltatásA vizsgálat eredményének segítségével ki fogom számolni, hogy az árucikkben bármely jelöltlistás vegyi anyag eléri–e a 0,1 tömegszázalékot.
reach szolgáltatásStratégiai tanácsokat adok ahhoz, hogy hogyan lehet a jelöltlistás vegyi anyagból származó kockázatot csökkenteni.
reach szolgáltatásHa szükséges, elkészítem a bejelentési dossziét.

Kérjen árajánlatot!
Az árajánlat kérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, és 2 nap múlva Önnél lesz!

Az árucikkek gyártóinak három lényeges feladata lehet:


1. Pre-Regisztráció, RegisztrációPre-regisztrációs és regisztrációs követelmény csak akkor van, ha az árucikkből szokásos felhasználási feltételek mellett és szándékoltan vegyi anyag juthat a környezetbe, s ez 1 tonna/évet meghaladó mennyiségben van jelen ez a vegyi anyag az adott árucikkekben. Említek erre egy példát: az illatosított radír olyan árucikk, amelyből az illatanyag a használathoz kapcsolódóan kerül a környezetbe. Ha ebből a radírból eladnak annyi darabot, hogy az eladás által évente 1 tonna illatanyag juthat a környezetbe, akkor az illatanyagot regisztráltatni kell. (nehogy azt higgye, a radirkopásról van szó)
Amennyiben érinti ez a rész, kérem olvassa el a honlapom regisztrációs részét!


2. Bejelentési kötelezettség (notification)


A bejelentési kötelezettség és a regisztrációs kötelezettség két különböző feladat. Bejelentési kötelezettség (angolul notification) van az Európai Vegyi Anyag Ügynökség felé, ha a jelöltlistás anyagból évi 1 tonnát meghaladó mennyiségben és 0.1 tömegszázaléknál nagyobb koncentrációban van az adott árucikkben. Első bejelentési határidő 2011. jún. 1. Ezen határidőre a cégnek célszerű kialakítania egy eljárásrendet, hogy hogyan fogja ellenőrizni a jelöltlistás anyagok jelenlétét a végtermékeiben. Szeretném hangsúlyozni, hogy a 0.1 tömegszázalékot az árucikk egészére kell számítani, nem pedig az árucikk komponenseire.

Ha van jelöltlistás vegyi anyag a termékükben, akkor célszerű azt egy kevésbé veszélyes vegyi anyaggal kiváltani legkésőbb 2011. június 1-jéig.

Itt található meg a jelöltlista:
http://echa.europa.eu/web/guest/candidate-list-table

Ez a munka egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy gondolnánk, ezért nem árt egy nagyon jó adatbázist készíteni. REACH-es adatbázis készítésében jártas cégeket tudok ajánlani.


A REACH-rendelet 7. cikkének (6) bekezdése szerint az árucikkekben lévő anyag regisztrálása és bejelentése nem szükséges, amennyiben az anyagot az adott felhasználás tekintetében (azaz azon eljárás, amelynek során az anyag az árucikkbe került) már regisztrálták. Ez az anyag adott felhasználásának összes regisztrálására érvényes, az azonos szállítói láncon belüli, illetve bármely más szállítói láncon belüli regisztrálásokra egyaránt.


3. Kommunikációs kötelezettség:Amennyiben az árucikkben bármilyen a jelölt listán szereplő vegyi anyag 0.1 tömegszázalékot (w/w) meghaladó koncentrációban van jelen, az árucikk szállítójának a vevőinek a következő szállításkor, a fogyasztók kérésére pedig 45 napon belül nyilatkoznia kell arról, hogy a termékben a jelölt listán található vegyi anyag van.

Tehát a cél az, hogy a cég árucikkeiben a jelöltlistán található semmilyen vegyi anyag ne legyen, hogy ne kelljen ezeket a plusz követelményeket alkalmazni. Felhívom a figyelmüket arra, hogy rendszeresen további anyagok kerülnek fel a jelöltlistára várhatóan évente.