Szolgáltatások azoknak, akik érzik, a felelősségüket, mégsem tudnak mindig egyértelmű jó döntést elősegítő információkat adni a vezetőségnek, pedig 2010-es regisztrálók.


Iratkozzon fel hírlevelemre és máris olvashatja a tanácsokat!
Készpénzt és időt érő tanácsok a REACH-csel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!

Feliratkozom a hírlevélre!

Nagyon sok mindenben tudok segíteni!Nem EU-s cégek egyedüli képviselete

Ha Ön nem EU-s cég és most hall először a REACH rendeletről, akkor tudnia kell, hogy a REACH rendelet egyik fő célja az, hogy az EU iparát és az állampolgárait védje, és a nem-EU-s vegyi anyag gyártókat csak akkor engedje be az EU piacára, ha az EU-s cég, amely nem EU-s partnertől vásárol, felelősséget vállal arra, hogy a nem EU-ban gyártott vegyi anyagokra is elvégezteti a REACH által megkövetelt vizsgálatokat.


Nagyon fontos, hogy az a cég, amely behoz egy vegyi anyagot az EU területére, ugyanolyan felelősséggel tartozik azért a vegyi anyagért, mintha ő gyártotta volna. Tehát Önnek, mint nem EU-s cégnek nagyon sok információt meg kell adni az EU-s partnerének, különben ő nem tud eleget tenni a törvényi kötelezettségének, és hatalmas büntetésekre számíthat. Az EU minden tagállamában a hatóságok ellenőrzik a REACH rendelet betartását, de szerencsére minden EU-s tagállamban ugyanúgy kell értelmezni, tehát nem kell attól tartani, hogy egyik tagállamban szigorúbbak, mint a másikban.

Az EU-s vegyi anyag felhasználóknak vagy EU-s importőröknek a regisztrációs határidő lejárta után (2010, 2013, 2018), ha nem akarnak fizetni a REACH regisztrációért , az lesz az érdekük, hogy EU-s gyártótól vásároljanak, vagy olyan nem EU-s gyártótól, amely kinevezett EU-s egyedüli képviselőt.


Hogyan tud versenyezni egy nem EU-s cég az EU-s cégekkel?Ha monopol helyzetben van és tudja, hogy az EU-s cégek úgyis csak Önöktől tudnak vásárolni vegyi anyagot, akkor nyugodtan megtehetik, hogy nem törődnek a REACH rendelettel. Azon EU-s cég, amely nem tud mástól vásárolni, és szüksége van az Ön vegyi anyagára, kifizeti a REACH regisztráció ráeső részét.

Ha nincs monopol helyzetben és az Ön által gyártott vegyi anyagot mástól is be tudják szerezni, de nem akar versenyhátrányba kerülni, akkor érdemes kineveznie egy EU-s egyedüli képviselőt. Ez természetesen költségekkel fog járni, mivel Önnek ugyanúgy, mint egy európai cégnek, ki kell fizetni a REACH regisztráció önre eső részét, de cserébe egyenlő esélyekkel versenyezhet az EU-s konkurenciával.

Egyre több EU-s cég stratégiája, hogy csak akkor kereskedik nem EU-s partnereikkel, ha azok kineveznek egyedüli képviselőt.

Az én cégem jelenleg több nem-EU-s vegyi anyag gyártónak az egyedüli képviselője, így ha szüksége van bármilyen tanácsra ezzel kapcsolatosan, akkor kérdezzen bátran!


Kérjen árajánlatot!
Az árajánlat kérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, és 2 nap múlva Önnél lesz!

VÉLEMÉNYEK A EGYEDÜLI-KÉPVISELŐ SZOLGÁLTATÁSRÓL


„Botos Ágnessel 2008 óta vagyunk kapcsolatban a REACH regisztrációnak köszönhetően. Ágnes jól informált, szakmájához értő, felelősségteljes, előrelátó szakember, aki képes a nagy munkateher ellenére is a szigorú határidőket betartani.
Ágnes a „meg tudom csinálni” és a rugalmas hozzáállásával képes megtalálni a lehetséges legjobb megoldást mindenféle problémára (a vállalat szükségleteire szabva) egy adott időn belül.
Alapos iskolázottságának köszönhetően Ágnes hatékonyan tud reagálni bármilyen kérésre és megfelelő tanácsot tud adni.
Ágnes személyes jellemzői: kitűnően kommunikál, és pozitív megközelítéssel talál megoldást bármilyen problémára, a kölcsönös együttműködés érdekében.”

Alina Kim
SVL Activ Trading Ltd, Moscow, Russia
munkatársa írta rólam ezt a véleményt, akivel az egyedüli képviselő munkám során napi kapcsolatban vagyok