Pre-regisztráció elvégzése

Pre-regisztráció 2008. dec. 1-je után is lehetséges


Szeretnék egy olyan új anyagot gyártani/importálni, amit eddig nem pre-regisztráltunk, mit csináljak?

A pre-regisztráció hatalmazza fel az adott anyag gyártóját, importálóját, hogy a regisztrációt, vagyis a toxikológai teszteket ne rögtön, hanem mennyiségtől függően később, 2010-ben, 2013-ban vagy esetleg 2018-ban kelljen megcsinálnia.

Pre-regisztrációra csak akkor van lehetőség a pre-regisztrációs határidő - 2008. december 1-je lejárta után, ha a gyártó vagy importőr első alkalommal gyárt vagy importál egy adott anyagot legalább évi 1 tonna mennyiségben. Ebben az esetben annak ellenére veheti igénybe a kitolt regisztrációs határidőket, hogy nem pre-regisztrált a megadott időkereten belül, vagyis 2008. december 1-jéig. Ezen előzetes regisztrációs lehetőség igénybevételére a REACH 28. cikkének (6) bekezdése szerint az első alkalommal történő gyártás vagy behozatal időpontjától számított 6 hónapon belül, de legkésőbb 12 hónappal a vonatkozó regisztrációs határidő előtt van mód. Első behozatal a REACH rendelet hatályba lépésétől, 2007. június 1-től számítandó.

A pre-regisztrációs szolgáltatás tartalmazza:reach szolgáltatásAz ügyfél által átadott a pre-regisztrációhoz szükséges információk leellenőrzése, és ha szükséges, a hiányzó adatok összegyűjtése.
reach szolgáltatásPre-regisztráció elvégzése.


Elfelejtettem pre-regisztrálni egy olyan anyagot, amit pedig már 2008-ban is gyártottunk vagy importáltunk 1 tonna felett, mit csináljak?Ha egy gyártó vagy importőr elmulasztotta 2008. november 30-áig a pre-regisztrációt, vagy az első gyártás, ill. behozatal kezdetétől elmulasztotta a határidőket, akkor nem tudja kihasználni ezeket az átmeneti időszakokat, és fel kell hagynia az anyag gyártásával vagy behozatalával addig, amíg meg nem kapja a regisztrációs számot a finnországi Európai Vegyianyag-ügynökségtől (ECHA-tól).
Ezen kívül még más megoldások is lehetnek, de ezekről érdemes egy tanácsadás keretén belül beszélnünk.

Kérjen árajánlatot!
Az árajánlat kérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, és 2 nap múlva Önnél lesz!