Szolgáltatások azoknak, akiknek nincs idejük vagy energiájuk a terjedelmes REACH rendeletet valamint az angol nyelvű útmutatókat megérteni.


Iratkozzon fel hírlevelemre és máris olvashatja a tanácsokat!
Készpénzt és időt érő tanácsok a REACH-csel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!

Feliratkozom a hírlevélre!

Nagyon sok mindenben tudok segíteni!REACH alapok kezdőknek

REACH CD


Amennyiben Önnek valamilyen oknál fogva most kell megérteni a REACH rendelet alapjait, akkor a „Mit érdemes tudni az ipar szereplőinek a REACH rendeletről?” című általam készített CD-ről az alapokat megtudhatja.

A CD megrendelése esetén bónuszként 1 órás ingyenes telefonos konzultációt is igénybe vehet, amelyben a CD hallgatásakor Önben felmerült az Ön cégére vonatkozó konkrét kérdéseket meg tudjuk beszélni.

REACH CD ára: 12000Ft+Áfa

MI A REACH?Sok vállalat számára a REACH jelenleg kétségeket, rengeteg munkát és bizonytalanságot jelent mind a vállalatot érintő hatások, mind a költségek tekintetében. Tanácsadói szolgáltatásaimmal a vállalatoknak próbálok segíteni, hogy az EU-s vegyianyag-szabályozás követelményeit minél felkészültebben és a rendeletet megfelelően értelmezve vezethessék be.
A REACH az Európai Parlament és Tanács vegyi anyagok regisztrálására, osztályozására, engedélyezésére ill. korlátozására vonatkozó, 1907/2006. számú EK rendelete, amely 2007. június 1-jén lépett hatályba.

A jogszabály hatással van minden, az Európai Unióban gyártott vagy az EU-ba importált vegyi agyagra, beleértve azokat is, melyek árucikkek részét képezik. Az új jogszabály jelentős aktivitást kíván az ipar szereplőitől annak érdekében, hogy a stratégiailag fontos előírásokat teljesítsék.

A REACH egy európai rendelet, mely megköveteli, hogy minden önmagában vagy készítmény részeként gyártott, ill. EU-ba importált vegyi anyagot — mely gyártónként vagy importálónként meghaladja az 1tonna /év mennyiséget — pre-regisztrálni és regisztrálni kell meghatározott ütemterv szerint. Csak azon anyagok gyárthatók ill. importálhatók 2008. június 1-je után, melyek pre-regisztrálva lettek 2008. június 1-je és 2008. december 1-e között, illetve a szükséges regisztrációt a jogszabályban meghatározott időpontokig (mennyiségtől függően 2010. dec., 2013. jún., 2018. jún.) végrehajtották.

A regisztrációs vizsgálatok eredménye fogja meghatározni, hogy a vegyi anyagok biztonságosan használhatók-e, ill. milyen intézkedéseket kell meghozni a biztonságos használat vagy az anyag helyettesítése érdekében. A biztonsági információkat el kell juttatni a szállítói lánc minden tagjához, hogy a vegyi anyaggal kapcsolatba kerülő összes felhasználó ezen információk birtokában kezelje az anyagokat.