BEMUTATKOZÁS

Botos Ágnes vagyok, végzettségem szerint környezetvédelmi jogi szakokleveles vegyészmérnök. Jelenleg REACH és GHS tanácsadással foglalkozom a GHS-expert kft ügyvezetőjeként.

A vállalkozásom elindítása óta, 2008-tól kezdődően, több mint 70 magyar és külföldi cégnek segítettem a REACH és CLP rendelet megértésében, valamint a REACH regisztrációban. Jelenleg legfontosabb feladatom mini és teljes regisztrációs dossziék készítése EU-s és EU-n kívüli cégeknek. A regisztrációs dosszié elkészítéséhez szükséges IUCLID 5 tréninget Brüsszelben, a REACHCENTRUM oktatójánál végeztem el.

Tapasztalatom szerint legtöbb segítséget azoknak a REACH rendelettel megbízott munkatársaknak tudom adni, akiknek nincs idejük a terjedelmes REACH rendeletet valamint a hozzá tartozó több mint 2000 oldalas angol nyelvű útmutatókat megérteni, és emiatt a stratégiai döntések meghozatala előtt elbizonytalanodnak. Én naprakészen nyomon követem a REACH rendelet változásait, gyorsan és tömören össze tudom foglalni, hogy mi lenne a legjobb stratégia a cégeknek. Tanácsaimmal, szolgáltatásaimmal pénzt és időt tudnak megtakarítani az ügyfeleim, és természetesen 100%-osan meg tudnak felelni a komplex jogszabályi követelményeknek, elkerülve ezzel az igen magas büntetést.Szakmai tapasztalataim:

REACH és CLP (GHS) vállalkozásom elindítása előtt több mint tíz évet dolgoztam a General Electric Industrial európai igazgatóságának környezet- egészség- és munkavédelmi szakértőjeként, elsődleges munkanyelvként angolul.

A vállalkozásom elindítása óta, 2008-ban és 2009-ben több mint 70 magyar és külföldi cégnek segítettem a REACH  és a CLP (GHS) rendelet megértésében, mini és vezető REACH regisztrációs dossziék elkészítésében, illetve a GHS( CLP) osztályozásban és bejelentésben.

Rendszeresen adok elő magyar és nemzetközi kémiai biztonsági konferenciákon:
2012 Július 17-18, Jingzhou, Kína, EU-Kína Kereskedelmi project, támogatva az Európai Bizottság által, Az EU vegyi anyag kezelési jogszabályai (REACH és CLP rendeletek) CLP előadó: Botos Ágnes

Jingzhou, Kína, EU-Kína Kereskedelmi project


2008 szeptemberétől a Közép-európai Egyetem (Central European University) esti tagozatos PhD hallgatója vagyok, ahol doktori munkám témája: „REACH és a TSCA- reform kapcsolata”.

Konferencia: TSCA Reform: Az európai REACH rendelet tapasztalatai?
2012. március 2. Washington DC, USA . Willard Intercontinental Hotel,
Szerzők: Adam D.K. Abelkop, Lois R. Wise, John D. Graham, Botos Ágnes
„Ipari vegyi anyagok szabályozása: Tanulságok az EU REACH programjából az USA döntéshozói számára” Január 2012, 57 oldalas cikk, School of Public and Environmental Affairs, Indiana University and  Environmental Law Reporter, November 2012 Vol 42, No page: 11042-11065
Ez a linkje a cikknek: http://www.indiana.edu/~spea/faculty/pdf/REACH_report.pdf

2010 évi REACH konferencia Oroszország és a FÁK számára Marcus Evans Kft. által szervezve, Budapest, Hungary, Botos Ágnes előadó.

Magyar REACH konferenciák:

A képen látható: Dr. Körtvélyessy Gyula és Botos Ágnes előadók.

Több magyar és európai REACH szakemberrel tartom a kapcsolatot azért, hogy konzultáljak velük partnereim bonyolultabb kérdéseiről.Legfontosabb tanfolyamok:

reach szolgáltatás IUCLID basic and advanced training REACHCentrum,Brussel, Belgium 2009
reach szolgáltatás QSAR Application toolbox basic and advanced training Barcelona, 2011
reach szolgáltatás Chesar tool training European Chemical Agency, Helsinki, Finnland 2012
reach szolgáltatás Lead-registrant training, European Chemical Agency, Helsinki, Finnland 2012

Köszönöm, hogy érdeklődik a cégem iránt és remélem, együtt dolgozva Ön is egyszerűnek fogja látni a REACH 1907/2006/EC és a CLP (GHS) 1272/2008/EK rendelet betartását.

Botos Ágnes
GHS-expert Kft.
Ügyvezető