6 tanács, hogy elkerülje, hogy leállítsák a cégénél a vegyi anyag gyártását a Mini Regisztrációs Dosszié visszadobása miatt!Készpénzt és időt érő tanácsok a REACH-csel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!

Kérem a tanácsokat most!

Lehet, hogy úgy érzi ez a 6 tipp csepp a tengerben. Ez nem minden, amiben segíteni tudok.REACH Mini Regisztrációs Dosszié készítése

REACH Mini Regisztrációs Dossziék készítése, avagy gyors, szakszerű regisztráció minimális költségen!


A REACH regisztráció sokkal komplexebb, mint ahogy elsőre gondoltuk; jó tanácsadó, vagy rendszeres REACH konferenciára járás nélkül bátor döntés megcsinálni egyedül a mini regisztrációs dossziét, hacsak nincs tisztában azokkal a buktatókkal, amelyek miatt a regisztrációk kb. 40%-át visszadobják. Ha Ön 2010-ben regisztrál, akkor segítek Önnek, mindössze fel kell iratkoznia a hírlevelemre és egy rövid összefoglalóban elküldöm a tanácsaimat.


Hogyan is történik a REACH regisztráció?


A regisztrációs időszak fő feladata az adott vegyi anyagra vonatkozó információk összegyűjtése, a tesztek elvégeztetése, a regisztrációs dosszié összeállítása és elküldése az Európai Vegyianyag-ügynökségre (ECHA).

A REACH regisztrációs dossziét a IUCLID 5 program és a REACH-IT program segítségével kell elkészíteni. Kétfajta regisztráció lehetséges: egyéni benyújtás és közös benyújtás. Egy cég egyéni benyújtást csak indokolt esetben választhat, normál körülmények között közös benyújtást kell választani, hiszen költség szempontjából is ez az olcsóbb. A közös benyújtás esetén a SIEF tagok választanak egy vezető regisztrálót, aki a SIEF nevében felelős lesz a „teljes” regisztrációs dosszié elkészítéséért. A vezető regisztrálónak kell először elkészítenie a „teljes” regisztrációs dossziét és be kell nyújtania a finnországi Európai Vegyianyag- ügynökségnek.

A többi regisztráló csak ezután nyújthatja be a saját „mini” (co-registrant) dossziéját az Ügynökségnek.

A REACH „mini” regisztrációs dossziét minden SIEF tagnak el kell készíteni a pre-regisztrációnál megadott határidőre, 2010. dec. 1-jére, 2013. június 1-jére, 2018. június 1-jére - annak ellenére, hogy közös benyújtás esetén a  vezető regisztráló is bead ugyanarról az anyagról egy „teljes” dossziét. Miután a vezető regisztráló elkészítette a „teljes” dossziét, azon SIEF tagok számára, akik kifizették a regisztrációs dosszié rájuk eső részét, ki fog adni egy ún. „token” számot. Ezen „token” szám segítségével tudja a cég igazolni, hogy a vezető regisztráló által beadott toxikológiai teszteket jogosult ő is használni a saját „mini” regisztrációs dossziéjában.

A leírt folyamatból következik, hogy a cége „mini” regisztrációs dossziéjának beadása függ attól, hogy a vezető regisztráló mikor adja be a „teljes” dossziét, mivel csak a vezető regisztráló „teljes” dossziéjának benyújtása után tudja a többi SIEF tag a saját „mini” dossziéját benyújtani.

Mit is kell Önnek tudni ahhoz, hogy egyedül is elkészíthesse a mini regisztrációs dossziét?


reach szolgáltatás A IUCLID 5 programot fel kell telepítenie a számítógépére (ingyenesen letölthető /www.iuclid.eu/, de ajánlatos IT ismeretekkel rendelkezőre bízni a letöltést).
reach szolgáltatás A IUCLID 5 programot meg kell tanulnia kezelni. Egyedül ez nem is olyan egyszerű, hiszen több mint 2000 oldalas útmutató kell áttanulmányozni hozzá.
reach szolgáltatás Ha mégsem akar 1 hetet azzal eltölteni, hogy a IUCLID 5, egyáltalán nem felhasználóbarát programját tanulmányozza, akkor el kell mennie egy IUCLID 5 tréningre.
reach szolgáltatás Ha Ön sikeresen megtanulta a IUCLID 5 rejtelmeit, akkor is szeretném felhívni a figyelmét, hogy a mini regisztrációs dossziét elkészíteni elméletileg egyszerű, a gyakorlatban azonban egyáltalán nem megy olyan könnyen.

REACH mini regisztrációs dosszié sikeres beadása ELSŐRE!!! Nem lehetetlen, de...


Ha egyedül készíti a REACH mini regisztrációs dossziét meg kell tanulnia a IUCLID 5-ot, át kell tanulmányoznia az expozíciós forgatókönyv készítéséről szóló útmutatókat, össze kell gyűjtenie a felhasználásait, tárgyalnia kell a laboratóriumokkal az anyag azonosítása miatt, és ha mindent meg is értett és tud, akkor sem biztos, hogy átmegy a regisztrációs dossziéja egyből a rendszeren.

A REACH regisztráció sokkal komplexebb, mint ahogy elsőre gondoltuk, jó tanácsadó, vagy rendszeres REACH konferenciára járás nélkül, bátor döntés megcsinálni egyedül a mini regisztrációs dossziét.

Segítek egy kicsit Önnek, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövesse el, amit én.

Ez nem minden, amiben segíteni tudok, olvassa el a honlapom szürke részében feltett kérdéseket, és ha érdeklik a válaszok, akkor e-mail-en azonnal megkaphatja azokat, csak az e-mail címét kell megadnia!

6 tanács, hogy elkerülje, hogy leállítsák a cégénél a vegyi anyag gyártását a Mini Regisztrációs Dosszié visszadobása miatt!Készpénzt és időt érő tanácsok a REACH-csel kapcsolatosan, most DÍJTALANUL!

Kérem a tanácsokat most!

Lehet, hogy úgy érzi ez a 6 tipp csepp a tengerben. Ez nem minden, amiben segíteni tudok.


Egyszerűbbnek és biztonságosabbnak találja, hogy a Mini Regisztrációs Dossziét egy REACH tanácsadó cég készítse el?

Ha egy REACH tanácsadó készíti el a mini regisztrációs dossziét, a következő előnyei lehetnek:

reach szolgáltatás Nem kell megtanulnia a IUCLID 5 programot (-2 nap az életéből).
reach szolgáltatás Nem kell a vezető regisztrálóval leveleznie angolul, mert azt a tanácsadó megteszi Ön helyett.
reach szolgáltatás A tanácsadó átnézi Ön helyett az anyagazonosításhoz szükséges analitikai vizsgálati eredményeket, szól, ha nem megfelelőek, és ha szükséges, megszervezi egy újabb vizsgálat elvégzését.
reach szolgáltatás Elkészíti, illetve megbeszéli a vezető regisztrálóval az expozíciós forgatókönyvet.
reach szolgáltatás Elmondja a legegyszerűbb módját a felhasználások összegyűjtésének.

Ha tanácsadónak a cégemet választja, akkor 100% garanciát vállalok arra, hogy elsőre át fog menni a regisztrációs dosszié és nem fogják visszadobni. Ha nem így lesz, természetesen pénz visszatérítési-garanciát vállalok.

Kérjen árajánlatot!
Az árajánlat kérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, és 2 nap múlva Önnél lesz!

Milyen költségekre számíthatok a REACH regisztráció során?


Lásd REACH teljes regisztrációs dosszié készítése szolgáltatásnálMit csináljak, ha az általam érintett (PRE)-SIEF-ben még nincs vezető regisztráló?


Lásd REACH teljes regisztrációs dosszié készítése szolgáltatásnál